KIVIRCIK SAÇLARI TANIMA REHBERİ

KIVIRCIK SAÇ TİPLERİ
Saç patternini tanımak saçımızın kalıcığı ve dalgasını korumak için yapılacak en iyi adımlardan biridir. Bukle kelimesini hayatımızdan çıkarıyoruz çünkü bukle değil kıvırcık ve dalgalı saç vardır. İnsanlığın yüzde 90'ı kıvırcık patternini taşımaktadır. Önemli olan bu dalgaları ortaya çıkarmak. Saçımızda en ufak bir dalga bile varsa tebrikler! Kıvırcık saç patterni taşıyorsunuz :) Kıvırcık saçlar neme düz saçlara göre daha çok ihtiyaç duyarlar. Saç kremi, nem maskeleri bu saçların best friendi olmuştur. Bu yüzden saçınızın neme veya proteine mi ihtiyacı var bunu anlayın. Bence her ikisine de.
Saç tipimizi tanıyarak kıvırcık macerasına başlamak en önemli adımdır. Saçlarımızı saç tiplerine göre 3'e ayırıyoruz. 
1-DALGALI SAÇLAR
2-KIVIRCIK SAÇLAR
3-SÜPER KIVIRCIK SAÇLAR


2ABC kısmı dalgalı saç olarak nitelendirilir. Uğraş gerektiren saç tipi değildir.
3A
Burada artık saçlarımızı kıvırcık olarak nitelendirebiliriz. Nem dengesini korumaya ve doğru ürünler kullanmak çok önemlidir.
3B
 Saçların kıvrımları artık çok belirgindir. Ve saçınız ne kadar kıvırcıksa tutuculuğu o kadar fazla olsun istersiniz ki uzun süre kullanım sağlayabilelim. Jel, köpük formu bu saçlarda kullanılabilir. 
3C
Bir önceki saç tipi gibi kullanıma uygundur ve yoğun içerikli ürünler kullanmalıyız ki saçımızın kıvrımı net durabilsin.
4ABC
 kısmı daha çok siyahi insanlar veya melez insanlarda görülebilmektedir. Afroya doğru yola çıkmış saçlardır. Ve bu saç tipleri nemi çok severler nem dengesini ve tutuculuğu çok yüksek ürünler kullanmayı unutmayın.
Saçımızda tek bir pattern yok diye endişelenmeyin çünkü saçımızda 3A ve 3C'yi birlikte taşıyabiliriz.



HAIR POROSITY

Hair Prosity Nedir?


Hair porosity gözeneklik, porozite olarak tanımlanabilir. Saçımızın ne kadar neme ihtiyacı olduğu ve
nemi tutabilme seviyesini göstermektedir. Saçımızın yapısı ısıya, boyaya ve ürünlere göre değişiklik gösterebilir. Saç porozitesini iyi tanıyabilmek saçınıza kullanacağınız ürünleri de seçmenize yardımcı olur. 


Hair Prosity genel olarak 3'e ayrılık. Düşük, orta,yüksek prosity.
Ama saç stilistleri ve uzmanları bu prosity'i beş gruba ayırmaktadır.

 1-VIRGIN POROSITY: Saçımıza güneş ışını ve assla bir ısının değmemesi gerekli bu biraz imkansız gibi duruyor. Bu imkansız bir saç yapısı diyebiliriz. 
2-YARI VIRGIN POROSITY: Saçınızı boyamamışsınızdır ama kurutma makinesi ile kurutmuşsunuzdur ve deniz suyu, güneş ısısı ile birleşime girmiştir. Sağlıklı güçlü bir saç diyebiliriz ve düşük poroziteli saç diyebiliriz.
3-GÜVENLİ ALAN: Saçınızı boyatmış olabilirsiniz, işlem görmüştür. Orta poroziteli saç bölümünde yer alır. Saçlarımız burada da güçlüdür ama nem dengesine bu seviyede önem vermemiz gereklidir. Hindistan cevizi yağı, argan yağı bu süreçte size çok yardımcı olacaktır.
4-TEHLİKELİ SAÇ: Saçınızı açtırmış olabilirsiniz, çok fazla ısıya maruz kalmıştır ve elektriklenmeye başlamıştır. 
5-KURTULMASI ZOR: Yüksek porozite kısmında incelenmektedir. Saçlarınıza her dokunduğunuzda kopma derecesine gelir. Saçınızın molekülüne dair hiç bir şey kalmamıştır.. Bu saç bıkmıştır yılmıştır. Kesinlikle ısı veren saç şekillendiriciler ve boyalardan uzak durmalısınız. 😖   Bu saçı 3e vurmamız gereklidir. Umarım bu saçta değilsinizdir. 

Saçımızı iyi tanımak hem saç sağlığı hem de istediğimiz saç görünümünü elektriklenme olmadan elde etmek için çok önemlidir.

Yorumlar